14- 19 Νοεμβρίου 2017 | ΔΙΑΣΚΕΨΗ: Raise your Voice | Πρόσκληση


ΔΙΑΣΚΕΨΗ: Raise your Voice
14- 19 Νοεμβρίου 2017
HEERLEN Ολλανδίας
Αυτή είναι η τελευταία δραστηριότητα της Χρονιάς «Border-free solidarity»! Αφού μάθαμε, συλλέξαμε ιδέες και πληροφορίες και συζητήσαμε πολύ, θέλουμε να κάνουμε πρακτικά σχέδια μαζί σας για τα ερχόμενα χρόνια. Η δραστηριότητα αυτή σηματοδοτεί το κλείσιμο των προηγούμενων δραστηριοτήτων αυτής της χρονιάς, «Get on Board» και «Be Border Free», και στοχεύει να κάνει ξεκάθαρα σχέδια και project σχετικά με τη δουλειά με τους μετανάστες.
Έχετε πάει στις προηγούμενες δραστηριότητες της Παγκόσμιας Νεολαίας Φίλων της Φύσης; Δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον έχετε εμπειρίες, καλές ιδέες και θέληση, είστε ευπρόσδεκτοι.
Αν και είναι η τελευταία δραστηριότητα, το «Raise your Voice» φτιάχτηκε για να διαδώσει το θέμα αυτής της χρονιάς και για να φέρει ανθρώπους κοντά μέσα από νέα project, δίνοντας χώρο στις ιδέες να εξελιχθούν.
Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα στην ΠΝΦτΦ
Η Παγκόσμια Νεολαία Φίλων της Φύσης είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί την αλληλεγγύη ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, δουλεύοντας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις ανά τον κόσμο σε ποικίλα θέματα, η ΠΝΦτΦ αποφάσισε να αφιερώσει το έτος του 2017 στο θέμα της Αλληλεγγύης Χωρίς Σύνορα.
Χωρίς Σύνορα σημαίνει μηδενικά όρια, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας φράχτης ανάμεσά μας, σε κανένα επίπεδο. Δείχνει πως ακόμα κι αν υπάρχουν θρησκευτικά, πολιτιστικά, γλωσσικά, γεωγραφικά, εκπαιδευτικά, ηθικά, οικονομικά και πολιτικά εμπόδια, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, να μάθουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
Raise your Voice – τι υπάρχει στο πρόγραμμα αυτήν τη φορά;
Μετά από μια ολοκληρωμένη περισυλλογή για την τρέχουσα κατάσταση με τους πρόσφυγες, πολλές συζητήσεις, συμβουλές και θεωρητικές προσεγγίσεις, θέλουμε να κάνουμε πραγματικά σχέδια και project.
Στο «Raise your Voice» οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με το τρέχον προσφυγικό ζήτημα, τις δυσκολίες και τα προβλήματα και την ιδέα της «Αλληλεγγύης Χωρίς Σύνορα» που έχουν αποκτήσει στις προηγούμενες δραστηριότητες με τους νεοφερμένους. Μπορείτε να προτείνετε τη δική σας ιδέα για ένα project και να συνεργαστείτε με άλλους για να κάνετε ξεκάθαρα σχέδια για τα επόμενα βήματα ή και να μπείτε σε μια ομάδα που έχει ήδη κάποια δική της ιδέα. Βασισμένοι στις γνώσεις, στις εμπειρίες και στις αξίες μας ως ΠΝΦτΦ, θέλουμε να γράψουμε και μια αναφορά, η οποία θα συνοψίσει το θέμα της χρονιάς και θα κάνει τη φωνή μας να ακουστεί.
Ως συνέχεια του στόχου μας να κάνουμε πραγματικά project, οι εκπαιδευτές μας θα παρέχουν μη-επίσημες εκπαιδευτικές συνεδρίες σχετικά με το project μάνατζμεντ, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προσφυγικό και για τη δουλειά με τους μετανάστες αυτούς καθαυτούς. Θα σας βοηθήσουν επίσης να σχεδιάσετε, να προωθήσετε και να εκτελέσετε το project σας.

Αφού τελειώσει το συνέδριο θα μπορείτε να:
  • Εφαρμόσετε νέες μεθόδους για τη δημιουργία ενός νέου project
  • Να χρησιμοποιήσετε τις καινούριες σας γνώσεις σχετικά με το τρέχον προσφυγικό ζήτημα σε συζητήσεις και σε επόμενα project
  • Να κατανοείτε και να γράφετε αναφορές
  • Να λάβετε μέρος στα project της επόμενης χρονιάς, τα οποία βγαίνουν από αυτό το συμβούλιο.
Το «Raise Your Voice» οργανώνεται από τη Γραμματεία ΠΝΦτΦ με τη στήριξη των Ολλανδών Φίλων της Φύσης. Ευχαριστίες δίνονται και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στο Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ευγενή τους συνεισφορά.
Πρακτικά ζητήματα:
Ποιός μπορεί να έρθει;
Εκπρόσωποι των ΠΝΦτΦ Μελών και Συνεταίρων οργανισμών, εθελοντές, εκπρόσωποι άλλων οργανισμών νεολαίων που έχουν τις ίδιες αξίες με το δίκτυο ΠΝΦτΦ. Όσοι έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες δραστηριότητες θα έχουν προτεραιότητα στη διαδικασία επιλογής. Επίσης, πρέπει να είστε από τις χώρες στις οποίες εφαρμόζεται το Erasmus+ και στα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πού και πότε;
14-19 Νοέμβρη, στο Ίρλεν, νότια της Ολλανδίας στο σπίτι Φίλων της Φύσης (βίντεο για το σπίτι στα Ολλανδικά).
Ποιό θα είναι το κόστος;
Δε θα υπάρχει κόστος συμμετοχής. Η διαμονή και η διατροφή θα είναι πλήρως εξασφαλισμένες. Τουλάχιστον το 80% των εξόδων μεταφοράς θα σας επιστραφεί. (Η ΠΝΦτΦ περιμένει από εσάς να επιλέξετε τον πλέον βιώσιμο τρόπο μεταφοράς. Τα λεφτά θα επιστραφούν μόνο σε εισιτήρια οικονομικής τάξης. Σε περίπτωση πτήσης ή οδήγησης με αυτοκίνητο, θα χρειαστεί πρώτα έγκριση από τη Γραμματεία.)
Πώς να κάνω αίτηση;
Συμπληρώστε τη φόρμα.

Μέχρι πότε μπορώ να κάνω την αίτηση;
Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 31 Αυγούστου. Θα ενημερωθείτε με e-mail στις αρχές του Σεπτέμβρη σχετικά με το αν θα συμμετάσχετε.
Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το milan@iynf.org


Μετάφραση: Μαρινέλα Χάκα

Για το Ελληνικό Δίκτυο και τη Νεολαία των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

Σχόλια